SKORI WEBLAPJA
Magamról

Üdvözlök mindenkit, aki idetévedt és kíváncsi rám!

1970. július 14.-én születtem. Nõs vagyok, és egy szuper kislány édesapja. Hobbim az elektronika a számítástechnika a barkácsolás. Kedvelem az állatokat, jelenleg egy szabvány cirmos a család legfiatalabb tagja, Mr. Macsinzon. Azok közé tartozom, akinek a szakmája egyben a hobbija is. Az érdeklõdési köröm szerteágazó, de elsõsorban mûszaki szakembernek tartom magam. Szeretem a különleges jármûveket, jobb autókat, motorokat, és mindent, ami nem átlagos.

Az általános iskola után Vezeték nélküli Távközlés-technikai Mûszerész végzettséget szereztem (= gyengeáramú Elektronikai Mûszerész 1988 Puskás Tivadar SZKI), itt 17 évesen az országos szakmai tanulmányi versenyen 4. helyezést értem el.
Késõbb a munka mellett Számítógép Rendszerprogramozó végzettséget szereztem (2000 SZÁMALK).
Mivel erõsáramú ismeretekre is szükségem volt Villanyszerelõ, Erõsáramú Berendezéskezelõ, majd Villamosmû Kezelõ végzettséget is szereztem (2004 Verebély László SZKI).
2009-ben megszereztem az Érintésvédelmi Szabványossági Felülvizsgáló végzettséget, szintén (Verebély László SZKI).
A és B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezem.

Ezen kívül sok egyebet autodidakta módon, (azaz nem az iskolában) tanultam meg, mint pl. a Mikrotik-es számítógép-hálózati ismeretek, ami munkaként indult, de annyira megtetszett, hogy rengeteget foglalkoztam a témával hobbiból is. Vagy pl. az elektronikai fejlesztéshez az alapok ugyan megvoltak, de a tényleges áramkörfejlesztésbe a gyakorlatban tanultam bele, rengeteg utána olvasással, kísérletezéssel, és saját fejlesztésekkel is. A webprogramozással kapcsolatos dolgok szintén hobbiként indultak, majd egy rövid webfejlesztõ tanfolyammal sikerült egy olyan, erõs-kezdõ szintre eljutni, ahonnan már önállóan is lehet továbbfejlõdni. Mivel programozni már tanultam korábban (pl. C nyelven), ezért ez a Javascipt és a PHP megismerését is megkönnyítette. Az eddigi munkahelyeimen olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy nagyszerû emberekkel dolgozhattam együtt, és néhányuktól igen sokat tanultam (és csak apróbetûvel: megkockáztatom, hogy ez talán kölcsönös is volt bizonyos mértékben).

Régóta használok és sokszor telepítettem is Windows és Linux operációs rendszert, és az ezeken futó alkalmazásokat, de kíváncsiságból vagy hobbiból más operációs rendszereket is kipróbáltam már (pl. BeOS, QNX, XPEnology, RouterOS PC-n...). Jelen weblapot is én készítem (HTML, CSS, Javascript és némi PHP program használatával), itt fõleg a hobbi projektjeimet osztom meg.

Szívesen dolgozom olyan áramkörökön, amelyek erõsáramú és gyengeáramú részeket is tartalmaznak, kedvelem az egyszerû, de ügyes, és hatékony megoldásokat. Reményeim szerint ez talán a weblapon közzétett cikkek alapján is észrevehetõ, illetve úgy gondolom,(még ha kicsit optimista is vagyok ebben), hogy a weblapra írt cikkeim magukért beszélnek.

Az elsõ munkahelyem az Antenna Hungária (akkor még Mûsorszóró vállalatnak hívták) Lakihegyi rádióállomásán volt mûszerészként, majd késõbb csoportvezetõként. A nagyteljesítményû rádió adóberendezéseket üzemeltettük, szervizeltük, emellett a kollégák beosztását is én terveztem meg. Feladataim közé tartozott, a berendezések paramétereinek idõszakos mérése-ellenõrzése, hibakeresés és hibaelhárítás, szükség esetén a 10kV-os kapcsolótér, és a 400V-os erõsáramú elosztó kezelése is. Ezzel párhuzamosan, másodállásban, a SZÁMALK-ban is dolgoztam külsõs oktatóként, (számítástechnikai alapismeretek, és számítógép hálózatok). Tapasztalatot szereztem az ismeretek, munkafolyamatok (be)tanításában is. Ennélfogva nem probléma több ember elõtt beszélni, elõadást tartani.

2010-ben az AH-nál betöltött állásom megszûnt, a Hepacom Kft-nél helyezkedtem el fejlesztõként, majd névlegesen átkerültem a Dual Telekom Kft-hez, változatlan feltételekkel.
2019-tol a Devision Kft-nél kezdtem dolgozni hardverfejlesztõként.

Ebben a kb. 10 évben (2010-2020) különféle (analóg, digitális, és vegyes felépítésû) elekronikai áramköröket fejlesztettem, kapcsolási rajzokat és nyomtatott áramköröket terveztem. A tervezéshez felhasználtam a TINA áramkörszimulátor programot, a nyomtatott áramköröket pedig az Eagle tervezõprogrammal készítettem. Részt vettem a prototípus áramkörök elkészítésében, a dokumentáció elkészítésében, és a gyártásban is. Az elektronikák egy része mikrovezérlõvel mûködött, erre a célra többnyire valamilyen Arduino-t (pl. Arduino nano) használtam, illetve a webfelülettel is vezérelhetõ készülékekben Rabbit6700-as processzort használtunk. Ezen elektronikák hardverének tervezése mellett a szoftverét is (pl. C nyelven) megírtam, illetve a webfelülethez tartozó HTML és Javascript kódot is elkészítettem.

Mindezek mellett idõnként Mikrotik routereket konfiguráltam, többnyire különféle egyedi feladatok megvalósítására. Ez késõbb annyira megtetszett hogy azóta az otthoni számítógép hálózatom is Mikrotik eszközökbõl épül fel.

2021 júniustól a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Fáy András Technikum-ban kezdtem dolgozni, itt megpróbálok némi gyakorlati elektrotechnikai tudást átadni, az itt tanuló diákoknak.

Elérhetõségem:

vagy skype-n skori_ azonosítóval,

Skornyák Gábor
SkoriA weboldal támogatása.
Kedves látogató! Ha tetszett amit olvastál az oldalon, esetleg számodra hasznos informácíót kaptál, esetleg új dolgot tanultál, és úgy gondolod, hogy jó lenne ha még sokáig mûködne ez a weboldal, és ha van rá lehetõséged hogy támogasd az oldal készítõjét (azaz engem), akkor itt az alkalom.

A weblap nonprofit oldalként mûködik, nem helyeztem el rajta reklámokat, és nem is áll szándékomban (mert elvbõl nem szeretem a reklámokat). Egyetlen kivétel talán saját magam és az oldal tárhelyének szolgáltatója ill. logója, mivel baráti alapon, és ingyen kaptam tárhelyet a weblap számára. Úgy gondolom, hogy nem kevés enegiát fordítottam szimplán hobbiból a weblapra, és bizonyára akad majd aki ezt értékeli. Néhány "köszönöm"-ön kívül (aminek egyébként örülni szoktam), komoly bevételem nem származik ebbõl. Az utóbbi idõben többen is javasolták, hogy tegyem lehetõvé az oldal támogatását (és mint az látható, most teszek is egy próbát).

Ha hasznos volt számodra az oldal, esetleg pézt kerestél a megszerzett tudással, egy kis részét eljuttathatod nekem, vagy ha úgy gondolod, jó vagyok nálad egy sörre, kólára, fagyira stb... akkor elutalhatod nekem azt az összeget, amit erre szánnál. A legkisebb összeg is egy pozitív visszajelézés számomra, hogy van értelme az oldalra idõt szánni, foglalkozni vele. Tehát ha úgy gondolod, hogy támogatni szeretnél, akkor ezt most megteheted az alábbi számlaszámon (email címen mint másodlagos azonosító):

Skornyák Gábor
MKB (régebben Budapest) BankKöszönöm, hogy elolvastad!
Info: 2020 március 2-tõl minden egyszeri forintátutalás 5 másodpercen belül célba érhet, ekkortól nem csak bankszámlaszámra, hanem akár mobilszámra, email címre, adóazonosító jelre, vagy cégek esetében adószámra is utalhatunk. Ezek ugyanis úgynevezett másodlagos azonosítóként használhatók, vagyis beazonosítják a fogadó felet. Ezért a másodlagos azonosítóként használt telefonszámot, email címet, adóazonosító jelet vagy adószámot a számlatulajdonosnak a bankjánál be kell regisztráltatnia, majd évente frissítenie.