SKORI WEBLAPJA

Aknakeresõ Játék - Skori

     


  

Nehézségi szint:

Sokan ismerték, és szerették a Windows XP-be épített aknakeresõ játékot. Ez adta az ötletet, hogy elkészítsek egy hasonló, de webfelületen mûködõ aknakeresõ játékot. A böngészõben szokásos módon (CTRL+egérgõrgõ) nagyítható-kicsinyíthetõ.(csak firefoxban teszteltem)
Akik nem ismernék ezt a játékot:
- A feladat a mezõk alá rejtett aknák megjelõlése, és a többi mezõ kinyitása.
- A táblán levõ mezõk kattintásal kinyithatók, de némely mezõ "alatt" (véletlenszerûen elhelyezve) "akna" található. Ha aknára lépünk - vége a játéknak.
- Ha kinyitunk egy mezõt akkor azon egy szám látható amely azt mutatja meg, hogy a nyitott mezõ körüli további mezökön (max 8), hány darab akna van elrejtve. Ha a mezõn nincs szám akkor a körülette levõ mezõk egyikén sincs akna - és ilyenkor a körülvevõ mezõk is automatikusan kinyílnak.
- Ha úgy gondoljuk, hogy egy mezõ alatt akna van, akkor azt jobbklikkel megjelölhetjük, ez a jelölés vissza is vonható. A jelölt mezõt nem lehet kinyitni.
- Ha egy számozott mezõn duplát kattintunk, és a rajta levõ számnak megfelelõ jelölés van körülötte, akkor a többi körülvevõ cella kiynílik (ez gyorsabb játékot tezs lehetõvé)
- Ha az összes mezõt kinyitottuk, és az aknákat is megjelöltük, akkor megnyertük a játékot, és az eltelt játékidõ függvényében, a fent megadott név bekerül a toplistára.
- A játék elkezdéséhez segítségképpen az egyik olyan mezõt megjelöli a program, amelyik alatt biztosan nincs akna.

Jó játékot! Használjátok egészséggel
Skori@2014aug.